Wel de reputatie, niet de conversie

Software Solutions (naam geanonimiseerd), is een toonaangevend ICT-bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van geavanceerde softwareoplossingen voor bedrijven in diverse sectoren. Hoewel ze een sterke reputatie hadden opgebouwd in hun branche, merkten ze dat hun websiteverkeer weliswaar aanzienlijk was, maar dat de conversiepercentages veel lager waren dan gewenst. Software Solutions benaderde ons om hun online conversiepercentages te optimaliseren en de ROI van hun digitale marketinginspanningen te verhogen.

Stijging van 30% in conversieratio door:

 • Expert review
 • Klantgerichte content
 • Multichannelmarketing

De uitdagingen

Software Solutions werd geconfronteerd met enkele specifieke uitdagingen met betrekking tot hun online aanwezigheid:

 • Lage conversieratio’s: Ondanks een aanzienlijk verkeer op hun website, bleven de conversiepercentages laag, wat resulteerde in een lage ROI voor hun digitale marketinginspanningen.
 • Verlies van potentiële leads: Veel bezoekers van de website leken geïnteresseerd in de producten en diensten van Software Solutions, maar verlieten de website zonder actie te ondernemen.
 • Onvoldoende gebruik van best practices: De website miste enkele belangrijke conversie-optimalisatietechnieken, zoals A/B-testen, gegevensanalyse en klantgerichte content.

De strategie

Onze CRO specialist begon met een grondige evaluatie van de website van Software Solutions. We voerden uitgebreide analyses uit om de pijnpunten te identificeren en ontwikkelden vervolgens een uitgebreide strategie om de conversiepercentages te verhogen.

 • Gegevensanalyse: We begonnen met het verzamelen en analyseren van gegevens over het websiteverkeer, zoals gebruikersgedrag, bouncepercentages en de conversietrechters. Dit stelde ons in staat om de knelpunten in de customer journey te identificeren.
 • A/B-testen: We implementeerden A/B-testen om verschillende elementen op de website te testen, zoals call-to-action-knoppen, formulieren en landingspagina’s. Hierdoor konden we ontdekken welke varianten de beste resultaten opleverden.
 • Klantgerichte content: We herzagen de inhoud van de website om deze meer klantgericht te maken. Dit omvatte het creëren van duidelijke en overtuigende content die de voordelen van de producten en diensten van Software Solutions benadrukten.
 • Verbeterde gebruikerservaring: We optimaliseerden de gebruikerservaring door de laadtijd van de website te verminderen, mobiele responsiviteit te verbeteren en de navigatie te vereenvoudigen.
 • Multichannelmarketing: We ontwikkelden een multichannel marketingstrategie om het merk van Software Solutions te versterken en potentiële klanten via verschillende digitale kanalen aan te trekken.

De resultaten

Na de implementatie van onze conversieoptimalisatiestrategie begon Software Solutions aanzienlijke verbeteringen in hun online prestaties te zien:

 • Verhoogde conversieratio’s: De conversieratio’s op de website stegen met 30%, wat resulteerde in meer leads en omzet.
 • Lagere bouncepercentages: Door de optimalisatie van de gebruikerservaring daalde het bouncepercentage met 20%, wat aangaf dat bezoekers langer op de website bleven.
 • Hogere ROI: De investering in conversieoptimalisatie resulteerde in een aanzienlijk hogere ROI voor de digitale marketinginspanningen van Software Solutions.
 • Verbeterde merkperceptie: De multichannel marketingstrategie versterkte het merk van Software Solutions en zorgde voor een grotere naamsbekendheid.

“Onze conversieoptimalisatiestrategie heeft Software Solutions geholpen om hun online prestaties aanzienlijk te verbeteren en hun ROI te verhogen. Door gegevensanalyse, A/B-testen en klantgerichte content te combineren, konden we de website van Software Solutions transformeren in een krachtige tool voor het aantrekken en converteren van leads. ”

Willem Jan Strüber / Eigenaar