Cristiano Ronaldo krijgt €230.366 per promotietweet

Cristiano Ronaldo, wie kent hem niet? Hij is hoe dan ook bekend bij zijn 37 miljoen volgers op Twitter. Met dit enorme aantal is hij de meest gevolgde sporter op Twitter. En zoveel volgers brengen een aantal zeer mooie voordelen met zich mee. Er zijn veel bedrijven die de aanvaller benaderen om hun producten te promoten. De cijfers liegen er niet om, de bedrijven hebben zo een dikke 230.366 euro over voor een promotie tweet van Ronaldo. Naast deze promotietweets verdient Ronaldo bij Real Madrid gemiddeld nog zo’n 21 miljoen euro per jaar. Al met al heeft meneer op financieel gebied dus weinig te klagen.

Wie verdienen er ook aan het promoten via Twitter?

De tweede plaats voor meest betaalde promotie tweet is voor NBA speler Lebron James. Hoewel hij nog steeds een enorm bedrag krijgt voor een simpele tweet, is het bedrag bijna de helft van dat van Ronaldo. James verdient namelijk zo’n 125.638 euro per bericht. James Rodríguez, teamgenoot van Ronaldo, krijgt 40.032 euro voor elke promotie tweet die hij verstuurt. Op de dertiende plaats staat, ironisch genoeg, de duurst betaalde speler ter wereld, Gareth Bale. Zijn berichten op Twitter zijn ‘maar’ 33.237 euro waard.

Krijgen we straks spam van Ronaldo?

Veel mensen die in Ronaldo’s schoenen zouden staan weten het wel. Met zo’n bedrag per bericht wil je wel een paar weken lang alles vol Twitteren. Het is echter maar de vraag of dit ook zal gebeuren. Het is natuurlijk niet zo goed voor het imago van Ronaldo als hij alleen nog maar aan het promoten is. Hierdoor lijkt hij wel een reclamemachine die alleen maar op geld uit is. En als je toch al grote bedragen verdient door datgene te doen wat je het allerleukst vindt, voetballen, dan is het Twitteren maar een bijzaak. Waarschijnlijk is zijn imago belangrijk genoeg voor hem dat de fans zich niet ongerust hoeven te maken over spam van Ronaldo.