De populairste merken op Instagram in Nederland

Wat zijn de populairste merken op Instagram in Nederland?

Instagram wordt steeds populairder en het gebruik door bekende merken neemt toe. Wat zijn de populairste merken in Nederland? Wat zijn de voordelen van Instagram? En welke feiten zijn er bekend? Lees hier verder en ontdek waarom Instagram steeds populairder aan het worden is.

De populairste merken

In de top drie van de populairste merken op Instagram in Nederland staan 433 (sport), RUMAG (mode) en Wannahaves (mode). De top drie van verschillende categorieën zijn hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet.

Instagram Nederland

Mode
Helemaal bovenaan de top drie in de mode branche staat G-Star Raw, nauw gevolgd door Scotch & Soda. Met de helft van hun volgers komt Red Wing Shoes op de derde plaats.

Reizen
Veruit op nummer één staat KLM met meer dan 100.000 volgers. Hierna volgt Transavia als tweede en Arke als derde.

Tijdschriften
De tijdschriften staan met het aantal volgers dichtbij elkaar. Vogue Nederland staat bovenaan, gevolgd door VT Wonen en Donald Duck.

Voetbal
Met meer dan 100.000 volgers heeft AFC Ajax een sterke nummer één positie bemachtigd. Op de tweede plaats staat KNVB – Ons Oranje en op de derde plaats staat PSV.

TV en Radio
De publieke omroepen zijn actief op Instagram en dat is te zien aan de eerste en tweede plaats die respectievelijk worden ingenomen door NPO 3FM en NPO Zapp. Op de derde plaats staat Radio 538.

Musea
De eerste en tweede plaats voor de branche musea wordt bijna gedeeld door Rijksmuseum en Van Gogh Museum. Op de derde plaats staat Gemeentemuseum.

Waarom zou je Instagram gebruiken?

Instagram is een mogelijkheid om op een geheel andere wijze met je klanten te communiceren. Met behulp van beelden en video’s van 15 seconden kun je iemand veel sneller bereiken dan met een lap tekst. Visuele prikkelingen werken goed en geven direct de juiste sfeer weer die met jouw merk moet worden geassocieerd. Er zijn meer dan 1,8 miljoen Nederlanders die gebruik maken van Instagram, waarvan 32 procent meer dan vijf merken volgt. Hiernaast heb je een organisch bereik met dit platform in handen en zijn er steeds meer advertentiemogelijkheden mogelijk. Kortom, Instagram is een ideaal platform om je klanten aan je te binden en met ze in contact te komen.