Facebook Building 8″ werkt aan baanbrekende apparaten”

Facebook is van plan om zich meer op hardware te gaan richten. En, als het aan de social-mediagigant ligt, worden het revolutionaire apparaten waarmee Facebook nog centraler in het leven van haar gebruikers komt te staan.

Facebook Building 8

In een speciaal hardware laboratorium, Facebook Building 8, werkt Facebook aan apparaten die in de toekomst het Zuckerberg-imperium uit moeten breiden op het gebied van hardware. In dit lab werkt Facebook aan allerlei prototypes, waar ze zich vooral richten op het ontwikkelen van hardware om features mogelijk te maken die met bestaande technieken nog niet aan hun verwachtingen voldoen.

Facebook Building 8

Zo werkt het blauwe sociaal medium aan hardware voor infrastructuur, connectiviteit – zoals een optische detector – en wat voor de consument het spannendste wordt: virtual reality. Het is niet ondenkbaar dat het hier voornamelijk om augmented reality gaat. Het populaire spelletje Pokémon Go maakt hier bijvoorbeeld gebruik van. Maar ook het door Google stopgezette Google Glass deed dit.

Risico

Over 10 jaar wil Facebook dingen doen met drones, satellieten, lasers, telecominfrastructuur, kunstmatige intelligentie, mobiele virtual reality, touch technologie en social virtual reality. Om dat voor elkaar te krijgen zullen ze zelf een hoop hardware oplossingen moeten ontwikkelen, want de combinatie social media en hardware loopt nog niet heel hard van stapel. En als Facebook het goed wil doen, zullen ze van goede huize moeten komen. Als we iets geleerd hebben van de talloze pogingen van Microsoft om in de hardware een speler van betekenis te worden, is het dat populaire softwareproducenten niet automatisch ook populaire hardwareleveranciers zijn.