Facebook Statistieken – krijg inzicht in je pagina gebruik

Facebook statistieken, want meten is weten

Je hebt een Facebookpagina voor je bedrijf. Je post af en toe een update. Je hebt waarschijnlijk de Facebook Pagina’s-app op je telefoon. De likes stromen niet binnen, maar je merkt wel dat er activiteit is. Voor je gevoel doe je het dan goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. En dat doe je met ‘Facebook Insights‘, want meten is weten.

Je kunt Insights gebruiken voor het volgende:

  • Krijgen van meer inzicht in hoe mensen interactie hebben met je pagina
  • Bekijken van statistieken over de prestaties van je pagina
  • Ontdekken welke berichten de meeste betrokkenheid genereren en bekijken wie je Facebook-publiek is

Insights

Insights is een tool van Facebook die je inzicht geeft in het bereik van je pagina. Net als Analytics voor je website kun je het aantal bezoekers zien gedurende een tijdsperiode. Belangrijker voor social media is echter je “engagement”. Hoe mensen met je pagina in verbinding staan is belangrijker dan wie hem bekijkt. Je kunt daarom voor je pagina het bereik en de engagement bekijken. Voor de algemene paginagrafieken wordt het bereik opgesplitst in een gedeelte organisch en een gedeelte dat je via Facebook advertenties hebt bereikt.

Per post/update kun je ook statistieken zien. Omdat het meetbaar is met welke updates je de meeste mensen bereikt en de meeste mensen betrekt, kun je zien welke het beste presteerden.

Facebook statistieken

Gegevens exporteren

Naast je eigen pagina kun je de pagina’s van andere mensen toevoegen aan een vergelijkingslijstje. Zo kun je leren van de successen van anderen (en misschien ook wel de fouten). En als je graag zelf verder wilt rekenen, kun je de data van je pagina, je updates of je video’s exporteren naar excel of csv bestand. Vanuit daar kun je ze ook meenemen in je eigen marketingrapportages.

Let er bij het vergelijken trouwens op dat je appels met appels vergelijkt: een update met een beperkte targeting zal per definitie statistieken opleveren die anders zijn dan die van een update die iedereen kan zien. Een foto-update is ook weer anders dan een tekst of link-update.

Waar kan ik de Facebook statistieken bekijken?

Paginastatistieken weergeven:

  • Klik op Statistieken boven aan je pagina
  • Klik op de gedeelten aan de linkerkant

Statistieken exporteren:

  • Klik links op de pagina Statistieken op Overzicht
  • Klik rechtsbovenaan op Gegevens exporteren.

Meer uit Social Media halen? Lees alles over Social Media adverteren.