Facebook Watch: het nieuwe video platform

Facebook presenteert het nieuwe videoplatform “Facebook Watch”

Facebook is het meestgebruikte sociale media platforms ter wereld. Het spreekt dan ook voor zich dat de ontwikkelaars continu op zoek zijn naar manieren om méér functionaliteiten te bieden aan gebruikers, de ervaring van het platform te verbeteren en gebruikers meer vrijheid te geven. Eén van de uitbreidingen die dat mogelijk maken is Watch, het allernieuwste videoplatform van Facebook.

Wat is het videoplatform Watch?

Facebook wil met Watch in eerste instantie concurreren met YouTube, het grootste videoplatform ter wereld. Watch zal beschikbaar worden als een tabblad in de app en via de website. Initieel zal de dienst enkel nog maar beschikbaar zijn voor een beperkte groep mensen in de Verenigde Staten.

Alle programma’s die men via Watch zal kunnen bekijken worden specifiek voor het videoplatform gemaakt. Het kan hierbij gaan om zowel live programma’s als video-opnames. Dankzij een gepersonaliseerde pagina krijgen Facebook-gebruikers die beroep willen doen op Watch een overzicht van aanbevolen shows die ook door gevolgde groepen of vrienden worden bekeken. Zo komen er verschillende categorieën in het aanbod, waaronder ‘What Friends Are Watching’, ‘Most Talked About’ en ‘What’s Making People Laugh’.

De leukste shows op Watch

Het aanbod aan series en shows die je op Watch zal kunnen bekijken is erg uitgebreid. Facebook heeft reeds informatie gegeven over geplande shows, waaronder Kitchen Little, een leuk kookprogramma voor jonge kinderen, een programma van life coach Gabe Bernstein waar bezoekers en kijkers met vragen terecht kunnen en Major League Baseball, een show die wekelijks een baseball wedstrijd zal uitzenden.

Facebook Watch

Reacties lezen en reageren via Watch

Net zoals men bij het kijken van een live video tegenwoordig kan reageren en reacties van anderen kan zien, zal het bij Watch mogelijk zijn om volledig betrokken te geraken bij de uitzendingen en de meningen van anderen te lezen!

De beschikbaarheid van Facebook Watch

Zoals reeds vermeld zal het videoplatform initieel enkel beschikbaar zijn voor een beperkte groep mensen in de Verenigde Staten, aldus Facebook. Binnenkort zullen echter meer Facebook-gebruikers kunnen profiteren van Watch en alle functionaliteiten die het programma biedt.

Het is echter nog niet duidelijk wanneer het programma in de Benelux gebruikt zal kunnen worden. Tenslotte is ook het maken van de series en shows enkel en alleen voor een bepaald aantal gebruikers bedoeld. Het doel is wel om op de lange termijn iedereen de mogelijkheid te geven om te genieten van het nieuwe videoplatform!

Lees hier de blogpost van Facebook over het nieuwe platform.