Facebook’s Lifestage

Welkom in 2016!

Lifestage (iOS) is een stand-alone app die werd ontwikkeld door de 19-jarige Michael Sayman die enkele jaren geleden met zijn eigen apps en ideeën de aandacht trok van Facebook. Als een kind van onze moderne tijd zal het je niet verbazen dat Lifestage volledig draait om video. De app vraagt je om een lach, een traan, wat je likes zijn, waar je een rothekel aan hebt, om je beste vriend, je beste dansmoves en ga zo maar door. De twist erbij is dat je geen gortdroge tekst moet invullen maar alle vragen beantwoord met een video. Lifestage neemt dan die video’s samen en maakt er een video profiel van.

De toekomst is aan de jeugd

Iedereen kan Lifestage downloaden, maar jammer genoeg zal niet iedereen er echt gebruik van kunnen maken. De leeftijdsgrens is vastgelegd op 21 jaar. Dat betekent zo veel als dat iedereen die 22 en ouder is wel een video op zal kunnen nemen maar enkel hun eigen profiel kan bekijken. Hoe komt dat vraag je je af? Omdat Lifestage eerst en vooral gemaakt is voor middelbare schoolstudenten en jongeren om hun klasgenoten, schoolgenoten en dorpsgenoten beter te leren kennen. Je logt gewoon in op de app (geen Facebook voor nodig!), selecteert je school en je ziet meteen de video’s van iedereen in de buurt. Extra detail: je begint pas video’s te zien als minstens 20 mensen van jouw school de app gebruiken. Uiteindelijk draait social media dan ook rond het sociaal gebeuren.

Lifestage: Geen messenger

Belangrijk om te weten is dat er geen directe manier is om mensen te contacteren. Er zijn al meer dan genoeg apps beschikbaar om dat te doen meent bedenker Sayman. Lifestage draait om video’s en wie toch contact op wil nemen? Er is een “Bereik me” veld waar de Snapchat of Instagram naam ingevuld kunnen worden.
Wat mij betreft? Leuk idee, benieuwd hoe het evolueert!