Nieuwe Facebook app Moments herkent mensen

Was je laatst op een leuke vakantie met vrienden? Dan maakte iedereen waarschijnlijk zelf allerlei foto’s. Na de vakantie is het echter een heel gedoe om alle foto’s bij elkaar te krijgen, maar je wilt toch graag zien welke foto’s de anderen hebben gemaakt. Facebook komt met de oplossing: Moments. Dit is een nieuwe applicatie voor Android en iOS waarmee je gemakkelijk foto’s met elkaar kunt delen. Hoe werkt het? Lees hier verder en ontdek alles over Moments.

Hoe werkt Moments?

Stel dat je op een bruiloft bent en allerlei leuke foto’s hebt gemaakt. Je wilt deze graag delen met de mensen die je op de foto hebt gezet. Moments helpt je daarbij door gebruik te maken van gezichtsherkenning. De gezichten worden gekoppeld aan de gezichten op de foto’s van je vrienden op Facebook. Op deze manier kan Moments snel herkennen welke mensen er op de foto staan en vervolgens de foto’s met hen delen. Andersom kun jij op deze manier de foto’s ontvangen van de vrienden die jou hebben gefotografeerd. Alle foto’s kun je gemakkelijk indelen doordat Moments ze sorteert op locatie, datum en vrienden. Deze mappen kun je weer een eigen naam geven, zoals “Bruiloft Karin en Johannes”, “Vakantie Engeland” of “Teamuitje”. Het is ook mogelijk om in één map al je foto’s te zien. Deze mappen kun je vervolgens ook in één keer met je vrienden delen. En dankzij de zoekfunctie kun je gemakkelijk en snel op ieder gewenst moment de juiste foto’s naar boven halen.

Waar kun je het voor gebruiken?

Facebook Moments leent zich voor veel verschillende soorten mogelijkheden. Je bent bijvoorbeeld met de familie op pad voor een familieweekend en jullie hebben allerlei activiteiten waaruit gekozen kan worden. De ene groep gaat fietsen en de andere groep gaat varen. Terwijl je op de fietstocht mooie foto’s van de omgeving maakt en grappige momenten van elkaar vastlegt, wordt er in de andere groep ook op los gefotografeerd. Jullie willen graag elkaars foto’s bekijken en opslaan en dankzij Moments is dat in een minuutje geregeld. Synchroniseer jouw map met foto’s met die van hen en je krijgt in één keer alle foto’s binnen. En zo werkt het ook voor dat ene feest van laatst, die gezellige lunch en die bijzondere vakantie. In één keer heb je alle foto’s opgeslagen.

Veiligheid en beschikbaarheid

Facebook benadrukt dat het veilig is om Moments te gebruiken. Je kunt alleen de foto’s delen met de mensen die er zelf op staan en waar je ze mee deelt. Hiervoor moet je expliciet toestemming geven. De foto’s en albums komen niet zomaar op Facebook te staan en worden niet gedeeld met andere vrienden op Facebook. De foto’s blijven bij Moments. In de cloud van Facebook worden de foto’s opgeslagen. Op dit moment is Moments alleen beschikbaar in de VS en is het nog niet bekend wanneer Moments in Nederland beschikbaar zal zijn.

[vc_video link=’https://vimeo.com/130380325′]