Oculus Rift voor de consument onthuld

Vanaf volgend jaar is de Oculus Rift voor iedereen beschikbaar

Het nieuwe tijdperk van virtual reality staat voor de deur. De Oculus Rift is vanaf 2016 voor de consument te verkrijgen. Met een grote bril die je op je hoofd zet, kun je onder andere spellen spelen met het gevoel helemaal in de wereld van de game te zijn. Welke opties zijn er allemaal mogelijk? Hoeveel gaat het product kosten? Oculus deed alles uit de doeken tijdens de laatste persconferentie.

De tijdsloop

Toen de Oculus Rift als Kickstarter project begon, kon niemand nog raden wat er zou volgen. Facebook heeft namelijk onlangs het bedrijf voor twee miljard dollar overgenomen en brengt het nu naar de consument. Als alles volgens planning verloopt, is de Oculus Rift vanaf het eerste kwartaal van 2016 gewoon in de winkel te koop. De prijs is op dit moment nog onbekend, maar samen met de aankoop van een goede pc lijkt het rond de 1.500 dollar te liggen.

Het pakket

De Oculus Rift wordt geleverd met de bril, een ingebouwde koptelefoon, een camera accessoire om de bewegingen van de speler te volgen en een draadloze Xbox One controller. De lenzen van de bril zijn zelf aan te passen, zodat ze op de juiste manier kunnen worden geplaatst. De koptelefoon kan gemakkelijk worden verwisseld met een eigen koptelefoon. De camera accessoire ziet eruit als een standaard voor een microfoon en kan de acties van de speler vertalen in het spel. Dankzij een samenwerking met Microsoft is het mogelijk om een Xbox One controller aan te sluiten en Xbox One games ermee te spelen.

De Oculus Touch

Naast de standaard controller van Microsoft, is Oculus bezig met een eigen controller die Oculus Touch heet. Deze controller is nog een prototype en wordt in twee delen geleverd, één voor elke hand. Dankzij de sensoren kunnen de handen op deze manier in het spel worden weergegeven en kunnen er handelingen worden uitgevoerd. Er zitten ook traditionele knoppen op. Oculus zegt dat het product direct werkt zodra het is aangesloten. Met de Oculus Home, het eigen besturingssysteem, kan er gelijk worden gespeeld en demo’s worden uitgeprobeerd. Ook zijn er mogelijkheden voor het opbouwen van een sociaal netwerk met elementen zoals die bekend zijn van Facebook.

De games

Samen met de release van de Oculus Rift zijn er een aantal games beschikbaar zoals Eve, Valkyrie en Chronos. Hiernaast zijn er samenwerkingsverbanden om op korte termijn meer games beschikbaar te maken.

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=etv_IxVh7cc’]