Steelxpress

Het project Steelxpress is een roadtrip van staalkunstenaar Bart Somers en filmmaker Bert Geeraets, twee mannen die weer ‘on the road’ gaan, 25 jaar nadat zij samen met een oude vrachtwagen van Nederland naar Nepal reisden. Kathmandu 1991

Terwijl de vluchtelingenstromen van Oost naar West momenteel niet te stuiten zijn, kiezen Geeraets en Somers de omgekeerde richting. Dit keer kiezen zij als bestemming Ulaanbaatar in Mongolië. Tijdens deze reis op de oude zijderoute komen zij in contact met de lokale bevolking. Zij laten zich verrassen door de ontmoetingen en verhalen die spontaan hun pad kruisen. Het stalen paard en een herkenbare oude Lada fungeren hierbij als katalysator en smeerolie voor de gesprekken: de steelXpress gaat vertrekken.

Projectomschrijving

Voor het project Steelxpress ontwikkelde HashtagMedia een responsive website. Op de homepagina krijgt de bezoeker een fullscreen video te zien. Zo ervaar je direct wat Bart & Bert met deze reis willen bereiken.  De website bevat daarnaast een blog, zodat de thuisblijvers hun reis op de voet kunnen blijven volgen.

www.ijzerxpress.nl

Bel ons team direct voor een gratis advies