Waarom WordPress een goed idee is voor elk bedrijf

Sinds de lancering van WordPress is het CMS uitgegroeid tot het meest populaire Content Management Systeem van het web. Dit is niet verwonderlijk, het is immers een betrouwbaar, schaalbaar platform dat door iedereen makkelijk kan worden gebruikt.

Dankzij een uitgebreide verzameling van plugins en de levendige community van gebruikers die voortdurend verbeteringen aanbrengen maakt WordPress het bedrijven makkelijker om dynamische websites te maken die klanten aantrekken en doen converteren.

We zetten enkele redenen op een rijtje waarom ook jouw bedrijf een WordPress website zou moeten gebruiken.

Meer gemak dankzij open source

WordPress geeft iedereen toegang tot zijn broncode via een GPL-licentie. Hierdoor kunnen gebruikers de code bestuderen en wijzigen zoals zij dat nodig achten. Deze manier van werken wordt open source genoemd en heeft ervoor gezorgd dat WordPress een zeer geliefd CMS is geworden. Ongeveer 60% van de websites met CMS draait op WordPress.

Profiteer van de uitgebreide community

De uitgebreide community van open source ontwikkelaars zorgt voor frequente updates, beveiligingspatches en andere nuttige tools. Zij zorgen ervoor dat de lijst thema’s en plugins steeds blijft groeien. Zo kan je als bedrijf je website naar eigen smaak aanpassen en steeds nieuwe functies toevoegen. Deze manier van werken staat lijnrecht tegenover andere betalende software om websites te bouwen, waar je vaak vast zit aan een bepaald stramien.

Meer gemoedsrust met goede WordPress beveiliging

Vaak denkt men dat WordPress minder veilig zou zijn dan andere CMS platforms. Dit is een foute perceptie. Sinds de lancering in 2003 blijft WordPress het platform testen, verfijnen en verbeteren met de hulp van professionele beveiligingsadviseurs. Als gebruiker heb je verschillende mogelijkheden om je website te beveiligen, zoals het implementeren van twee-factor-authenticatie, security scans en een Web Application Firewall.

Waarom WordPress een goed idee is voor elk bedrijf

Uitgebreide ondersteuning

Naast de online community van open source ontwikkelaars kan je ook terugvallen op een uitgebreid forum waar WordPress professionals je helpen bij vragen en problemen. Daarnaast is er een zeer actieve gemeenschap van ontwikkelaars voor WordPress, die de eindgebruiker een aangename digitale ervaring willen bezorgen. Daarom buigen zij zich momenteel over mobiele optimalisatie, social media gerelateerde en andere geavanceerde oplossingen. Zo kan WordPress ook in de toekomst blijven voldoen aan de behoeften van de nieuwe, digitale generatie.

Krijg hulp bij SEO

WordPress biedt standaard al een betere SEO functionaliteit dan enig ander CMS. Met behulp van extra plugins voor SEO, zoals Yoast, wordt de optimalisatie naar een nog hoger niveau getild en zullen nieuwe bezoekers sneller je website vinden.

Installeer eenvoudig een meertalige site

Als je je bedrijf graag internationaal wil uitbreiden of anderstalige volgers wil aantrekken, is een meertalige site een must. Vaak is het een grote uitdaging om een site in meerdere talen op te stellen. WordPress biedt zowel gratis als premium plugins om dit proces te vereenvoudigen. Vooral de premium plugin WPML is een geweldige tool om je hierbij te helpen.

Waarom WordPress een goed idee is voor elk bedrijf

Voor iedereen

WordPress is ontworpen voor iedereen, met de nadruk op toegankelijkheid, prestaties, veiligheid en gebruiksgemak. Wij zijn van mening dat goede software moet werken met minimale efforts, zodat jij je kunt concentreren op het delen van je verhaal, product of dienst.

De basis WordPress software is dan ook eenvoudig en voorspelbaar, zodat je gemakkelijk aan de slag kunt gaan met een goede website. Maar nog belangrijker het biedt ook krachtige en flexibele functies voor groei en succes.