Waarom WordPress updaten?

Waarom WordPress updaten?

Veel mensen vragen zich af of ze de updates voor WordPress ook moeten installeren. Het antwoord hierop is een volmondige ‘ja’. De WordPress updates zorgen namelijk voor:

  • een betere beveiliging
  • oplossingen voor bugs
  • en nieuwe handige functionaliteiten

Mocht je dus een update van een WordPress website krijgen, installeer deze dan altijd. Hieronder leggen we kort uit, waarom dit zo belangrijk is.

Maar eerst: wat is WordPress?

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) en dit betekent dat je hiermee zelf websites kunt bouwen en onderhouden. WordPress is open-source software en dat betekent dat iedereen vrij is om de broncode in te zien en het CMS gratis te gebruiken. WordPress is een zeer populaire CMS en daarmee ook interessant voor hackers.

Gebruik de juiste plugins

WordPress is op zichzelf een zeer veilig CMS. Een solide basis van jaren lang software ontwikkelen en verbeteren, maakt WordPress een zeer betrouwbaar CMS. Het zijn dan ook vrijwel altijd de (gratis) plugins, die gebruikers zelf installeren, die het mogelijk maken dat hackers toegang kunnen krijgen tot een website. Let dus op met het installeren van gedateerde plugins of plugins die niet goed worden onderhouden. En mocht er in een plugin ooit een lek naar boven komen, update deze dan direct.

Hoe kun je WordPress updaten? 

Gelukkig is het vrij eenvoudig om WordPress te updaten. Zodra je je aanmeldt op je WordPress installatie, krijg je namelijk direct al meldingen van updates. Als je niet dagelijks inlogt op de site is het verstandig om deze te ontvangen via je e- mailadres. Dit kan door de plugin WP Updates Notifier te installeren. Om WordPress op een juiste manier te kunnen updaten, adviseren we het volgende:

  • Lees altijd de opmerkingen van de fabrikant (release notes) over de laatste updates. Kijk waarvoor ze zijn en of jij die echt nodig hebt.
  • Test, indien mogelijk, een update op een test omgeving. Mocht er iets niet goed gaan, kun je dit herstellen, voordat je de live site bijwerkt.
  • Maak altijd een back up van je site. Eigenlijk moet dit routine worden, want heel veel mensen laten het na en dan zit je in de problemen. Met de plug in Backup Buddy kun je automatisch back- ups laten maken.
  • Controleer de updates direct na installatie en test of ze werken op de site. Gebruik daarbij weer de opmerkingen (release notes) van de softwareontwikkelaar.

Wil je dit liever uitbesteden aan professionals? Schakel dan ons team in. We helpen je graag verder.