WordPress 4.7: Twenty Seventeen

Het zal niemand ontgaan zijn dat het 2017 is en geheel trouw aan de eigen traditie brengt WordPress daarom het nieuwe standaardthema Twenty Seventeen uit. Dit doet WordPress in de nieuwste WordPress-release 4.7, die in december uitgebracht werd.

WordPress 4.7: wat is er nieuw?

Het thema Twenty Seventeen legt de focus op bedrijfswebsites en WordPress geeft ze daaraan een feature mee die we al kennen uit de professionele thema’s: de aanpasbare homepagina met widgets, aangepaste kleuren voor je huisstijl, social media integraties en meerdere aanpasbare secties.

Upgrade van de Customizer

Ook de Customizer, waarmee je de layout van je WordPress-thema verder specifiek op jouw wensen aanpast, krijgt een upgrade in versie 4.7. Meer aanpassen zonder in de code te duiken dus. Nieuwe pagina’s toevoegen kan voortaan direct vanuit de menu-bouwer. Dat is een simpele functie, maar één die iedereen die in WordPress een menu aan het inrichten was wel eens gemist heeft.

Videoheader

Opvallend aan de nieuwe features is de videoheader. Ook deze kwam al voor in betaalthema’s. Het lijkt erop dat WordPress met Twenty Seventeen de populairste mogelijkheden van de betaalthema’s wil integreren in de gratis installatie, en dan vooral die functies waarmee WordPress flexibeler wordt. Dat blijkt ook uit de aangepaste CSS die nu ook in het nieuwe standaardthema mogelijk is.

Taal per account instellen

Verder wordt het werken met PDF-bestanden makkelijker door het toevoegen van PDF-voorbeelden in de media-sectie. Een ander detail is het Admin-dashboard: dit kun je voortaan in een gepersonaliseerde taal per account instellen, onafhankelijk van de site waar je aan zit te werken. Zo kun je als Engelstalige WordPress-backend specialist toch het onderhoud doen van een Grieks blog zonder Grieks te lezen. Tenminste: zolang je niet voor het blog hoeft te schrijven.

De officiële WordPress 4.7 video


Download WordPress 4.7 hier