WordPress koopt WooCommerce

wordpress-website

Vanaf nu nog gemakkelijker een webshop maken met WordPress

Tegenwoordig wordt er steeds meer online verkocht. Automattic, het bedrijf achter WordPress, heeft WooCommerce overgenomen en daarmee een grote stap gezet in het bevorderen van e-commerce voor voornamelijk kleine bedrijven. Lees hier alles over de overname en de gevolgen voor de gebruikers.

Wat is het?

Een van de meest gebruikte plug-ins voor online verkopen is WooCommerce. De schatting is dat er al meer dan 600.000 online winkels zijn die draaien met deze plug-in. Het is veruit het meest populaire middel hiervoor. Het zit met de ruim 7,5 miljoen downloads in de top 10 van meest gebruikte plug-ins van WordPress in totaal. En vanaf nu horen ze officieel bij het bedrijf van Automattic.

Wat zijn de voordelen van de overname?

Een groot voordeel van de overname ligt er voor de kleine bedrijven. Met deze plug-in wordt het namelijk heel gemakkelijk om zelf een online webshop te maken en draaiende te houden. Er kunnen snel nieuwe producten worden toegevoegd, prijzen kunnen zo worden aangepast en oude producten kunnen er gemakkelijk vanaf worden gehaald. Het gemak van het bijhouden van een blog is nu ook mogelijk voor het bijhouden van een webshop. Is het daarnaast belangrijk dat er het inventaris wordt bijgehouden of dat er met kortingscodes kan worden gekocht? Al deze toepassingen en meer zijn nu met deze overname op een simpele manier mogelijk geworden.

Waarom heeft de overname plaatsgevonden?

In een persoonlijk filmpje van de eigenaar van Automattic, Matt Mullenweg, vertelt hij hoe hij een paar jaar terug een lezing gaf tijdens een conferentie. Iemand uit het publiek stond op en vroeg hem wanneer het mogelijk zou zijn om met WordPress op een simpele manier een webshop te kunnen onderhouden. Er volgde meteen een groot applaus van de rest van het publiek. Het was Mullenweg direct duidelijk hoeveel belangstelling er voor deze mogelijkheid lag. Samen met WooCommerce hoopt Automattic deze wens werkelijkheid te kunnen maken en hij denkt dat er met de overname nog veel meer winkels zullen volgen die er gebruik van gaan maken. Vooral kleine bedrijven zullen hier veelvuldig van kunnen profiteren.

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=xJOfTB8-daA’]